Op zoek naar overgewicht?

Home
overgewicht
Lees alles over overgewicht Hartstichting. trash. arrow-down-light. menu. paper. stack. mail-bordered. instagram. linkedin. youtube. minus. arrow-right. heart-border. share. heart. facebook. twitter.
Overgewicht ontstaat als iemand meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbruikt. Er bestaat erfelijke aanleg voor overgewicht. Maar ook dan komt overgewicht pas tot uiting bij de combinatie van te veel eten en te weinig bewegen. Bereken jouw BMI. Doe de test en bekijk of jij een gezond gewicht hebt.
overgewicht
Obesitas Wikipedia.
Het effect is vaak dat de persoon in kwestie zal volharden in het ongezonde gedrag. Wanneer echter gewezen wordt op andere oorzaken voor het overgewicht zoals het overaanbod van ongezonde levensmiddelen en snacks dan blijkt de persoon met overgewicht eerder geneigd te zijn om voor gezond voedsel te kiezen.
gezondheidscoach
Overgewicht Darmklachten.nl.
Bij overgewicht is er sprake van een BMI van 25 kg/m2 of hoger. Bij obesitas, ernstig overgewicht, is de BMI 30 kg/m2 of hoger. Officieel heeft in Nederland 55% van de vrouwen over de 50 jaar overgewicht. Bij mannen is dit 64%.
onderzoek
Overgewicht, gevaarlijker dan je denkt Gezondheidsnet.
Een hoge BMI-waarde duidt op overgewicht, een lage juist op ondergewicht. Klik hier om je bmi te berekenen. Wanneer je last hebt van overgewicht, is het belangrijk om daar iets aan te doen. Een dieet dat minder kilocalorieën bevat, helpt om af te vallen.
heb ik add
Basismodel ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas Gemeente Amsterdam.
Basismodel ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. 8 juni 2017. Vanaf donderdag 8 juni is het basismodel om de ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas te organiseren, beschikbaar. Opstellers zijn de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht en de collegas uit gemeente s-Hertogenbosch.
preventie assistente opleiding
Allochtonen en overgewicht NEMO Kennislink.
Het aantal mensen dat te maken heeft met overgewicht en obesitas ernstig overgewicht is wereldwijd de afgelopen decennia zo sterk toegenomen dat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO stelt dat overgewicht epidemische vormen heeft aangenomen. Men spreekt wel over globesitas. Ook in Nederland zijn veel mensen te zwaar.
beste vetverbranders
Overgewicht Thuisarts.
Wat is uw situatie? Ik heb overgewicht. Mijn kind heeft overgewicht. Ik wil meer bewegen om mijn overgewicht aan te pakken. Ik wil gezond gaan eten om mijn overgewicht aan te pakken. Ik ben te zwaar en overweeg een maagverkleining.
onderzoek
Alle nieuws over Overgewicht Voor nieuws, achtergronden en columns.
Mensen met overgewicht worden gemiddeld net zo oud als mensen met een gezond gewicht. Die conclusie trekken onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam samen met Amerikaanse collega's. Ze baseren zich op een analyse van de levensverwachting van zo'n' 6500 deelnemers van een langlopend bevolkingsonderzoek in Rotterdam.
onderzoek
Afvallen Voedingscentrum.
Het is onbekend of gezond overgewicht voorkomt. Het is wel bekend dat het risico op allerlei toekomstige gezondheidsproblemen en vroegtijdig overlijden groter is bij overgewicht. Ook bij mensen met overgewicht die nu geen gezondheidsproblemen hebben. Mensen met ernstig overgewicht hebben een grotere kans om eerder te overlijden, ook als ze op dit moment een normale bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel hebben.
afvallen met water
Overgewicht Cijfers Context Huidige situatie Volksgezondheidenzorg.info.
Bilthoven: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM; 2007. Wat is overgewicht? Overgewicht en obesitas ernstig overgewicht zijn abnormale of buitensporige opeenhopingen van vet die de gezondheid kunnen beïnvloeden WHO, 2015. Er zijn verschillende methoden om te bepalen of iemand overgewicht heeft.
onderzoek
Voeding en overgewicht bij volwassenen.
Ernstig overgewicht obesitas. Als je BMI groter is dan 30, heb je ernstig overgewicht of obesitas. Het risico op bijkomende ziektes stijgt dan sterk. Hoe wordt overgewicht behandeld? Overgewicht ontstaat vaak door een combinatie van te veel of verkeerd eten én te weinig bewegen.

Contacteer ons